Blog

Een geslaagd huwelijk in intieme kring

Petit mariage heureux

We grijpen steeds meer terug naar een eenvoudig huwelijksfeest. En niet alleen omwille van budgettaire redenen. Het zegt u wel wat ? We delen enkele goede pistes.

Een eenvoudig huwelijk staat niet gelijk aan gierigheid. We kunnen het eenvoudig maar onvergetelijk maken. Het belangrijkste doel is dat deze dag afgestemd is op het bruidspaar. Bovenal een herinnering aan een gelukkige dag. En of we het ook kwalitatief proberen maken.

Het eenvoudige huwelijk, een trendy keuze

De huwelijksleeftijd is hoger dan een of twee voorgaande generaties. De gemiddelde huwelijksleeftijd ligt eerder rond de 30 jaar. En als we spreken over hertrouwen, draait het meer rond de veertiger- en vijftigerjaren.

Ouder huwelijk, doordachter huwelijk? U zou gaan geloven dat de “sprookjesachtige” bruiloften met grote pracht stilaan plaats maken voor een terugkeer naar authenticiteit. Er is zelf een trend om na te denken over de milieu-impact en te streven naar een huwelijksfeest zonder afval.

De pasgetrouwden willen niet langer een duizelingwekkend budget aan D-Day besteden. Ze houden hun geld liever voor andere projecten. Een huis kopen behoort tot de klassieke prioriteiten. Maar ook een verre reis na het feest, in plaats van een gewone huwelijksreis. Soms wordt ook een loopbaanonderbreking ingelast voor bouwwerken aan de woning en/of een rustige zwangerschap.

De basis van een eenvoudige en leuke bruiloft

Geen gebrek aan tips voor redelijk huwelijksbudget. Maar hoe ziet een eenvoudig huwelijk eruit?

 • Enkel een burgerlijk huwelijk: minder gedoe dan een religieus huwelijk gevolgd door een groot feest.
 • Doe zo veel mogelijk zelf of laat u helpen door uw omgeving: aankondiging, decoratie, jurk, maaltijd … huisgemaakt, het is leuk en niet duur.
 • Thuis trouwen, en niet in een “onpersoonlijke” gehuurde zaal: iedereen zal zich prettiger voelen, ook de pasgetrouwden.
 • Beslissen om zich “eenvoudig” te kleden: dit voorkomt onnodige kosten voor het bruidspaar en de gasten.
 • Geen huwelijkslijst maar geld bijeenleggen voor een reis of een goed doel: de genodigden hoeven zich alvast geen zorgen te maken over een geschenk.
 • Helemaal geen huwelijksreis of een huwelijksreis die zinvol is (bijv. humanitair) of uitgesteld wordt naar een later moment voor tarieven van het laag seizoen.

9 ideeën voor een huwelijk in intieme kring

 1. Een feest thuis of in uw tuin : een barbecue met gehuurde spelletjes voor de kinderen gevolgd door een avond met lampionnen.
 2. Een ongewone plek : als u minder mensen uitnodigt, kunt u een origineler evenement bedenken. Waarom geen huwelijk op een strand of bovenop het Atomium ?
 3. Een huwelijk op een speciale dag of een origineel tijdstip : een uitgebreide brunch op zondagmorgen van 8u tot 14u de dag na het burgerlijk huwelijk bijvoorbeeld.
 4. Een grappig thema of dresscode, zelfs trouwen op carnaval.
 5. Een podium waar iedereen een spektakel of een spel kan voorstellen. Voorzie zeker om uw genodigden op voorhand in te lichten, zodat ze zich kunnen voorbereiden als ze dat willen.
 6. Een spel of een gezamenlijk spel zoals een escape room of een labyrint in de natuur met aansluitend een maaltijd.
 7. Een excursie : de wijnroute of bierroute, op de moto (link invoegen) en moto of met een Citroën 2CV
 8. Een culturele activiteit : met z’n allen naar het theater of naar een concert en daarna een goed restaurant.
 9. Een helikoptervlucht of in een luchtballon gevolgd door een landelijk buffet in de velden.

Een eenvoudig huwelijk, van een bescheiden budget tot een groot feest ?

U begrijpt het, kleine kring betekent niet altijd klein budget. Misschien wilt u een onvergetelijk feest voor uzelf en uw gasten. Ontneem uzelf dat dan niet. U kunt een bruiloft organiseren in intieme kring, origineel, maar groots. U bepaalt het scenario.

Intieme kring staat ook niet gelijk aan slechte kwaliteit : investeer het maximum van uw budget in een maaltijd van hoge kwaliteit. De gasten zullen zich de kwaliteit van het eten langer herinneren dan de kleur van de decoratie.

Maar als het budget beperkt is, bestaan er een massa pistes voor het huwelijksbudget om de kosten laag te houden, of u nu in intieme kring viert of niet.

Weet ook dat, om het budget te verlagen, het van belang is om:

 • Te vragen of de offerte varieert naargelang het seizoen. Bepaalde zaallocaties kosten meer in de zomer dan in de winter
 • Bij voorkeur een weekdag te kiezen boven een zaterdag die veelgevraagd en duurder is

Een eenvoudig huwelijk of een huwelijk in intieme kring kan uw cashflow belasten. Om te voorkomen dat u uw spaargeld te veel moet opofferen, wendt u zich tot een lening om het feest en/of de huwelijksreis te dekken.

Zin in een leuke bruiloft maar geen budget ? Onze huwelijkslening begint vanaf 5000 EUR. Doe een online simulatie en kies uw maandelijkse aflossingen en uw terugbetalingsduur.

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000