Blog

Vakantie met de motorfiets, vrijheid en avontuur. Maar met welk budget?

Uw vakantie met de motor

Wie graag op een originele manier op reis gaat, beleeft ongetwijfeld veel plezier aan een vakantie met de motorfiets. De twee noodzakelijke elementen? Een motorfiets en vakantiebudget. De motorlening kan u helpen om uw dromen te verwezenlijken. Net zoals een vakantielening.

Of u de motorfiets nu alleen op zondag of iedere dag uit de garage haalt, u heeft een grote passie voor alles op twee wielen. Het is dan ook logisch dat u met de geschikte motorfiets op vakantie gaat. Veiligheid en sereniteit gaan uiteraard boven alles. Is het uw droom om rond te trekken met de motorfiets? Maar zoekt u nog budget? Wij stellen twee oplossingen voor om uw project te verwezenlijken.

U droomt van een vakantie met de motorfiets maar u heeft er geen

Uw motorvrienden nodigen u uit om samen met hen een lange motortocht te maken, maar… u heeft geen motorfiets.

U heeft twee mogelijkheden:

  1. Een motor huren: dat kan. U kunt zelfs een Harley Davidson Online vindt u heel wat bedrijven die motorfietsen verhuren. U kunt hierbij de motorfiets in gebruik nemen vanuit België of afhalen op uw bestemming wanneer u bijvoorbeeld naar een verre bestemming vliegt.
  2. Een motor kopen: In functie van uw budget kan u kiezen voor een nieuwe of een tweedehands motorfiets. Heeft u niet voldoende budget om uw droom waar te maken? Overweeg dan een motorlening. Bij Elantis kan u vanaf 7.500,01 € lenen voor een nieuwe motorfiets. Maak zelf een simulatie om uw terugbetalingscapaciteit in functie van het geleende bedrag te bepalen, de maandelijkse aflossingen en de gewenste duur.

Goed om te weten: U kunt tot 110% van de aankoopprijs van uw motorfiets lenen. De ideale oplossing om meteen ook bijvoorbeeld de aankoop van accessoires, uw belasting op inverkeerstelling en uw verzekering te financieren.

Een goed beheerd budget voor uw vakantie met de motorfiets

U heeft nu uw motorfiets, maar dat is slechts het begin. Waaraan moet u nog denken wanneer u met de motorfiets op vakantie vertrekt? Enkele mogelijkheden:

  • De verplaatsingskosten: brandstof, tol, olie.
  • De accessoires voor de motorfiets: antidiefstalbeveiliging, bagagedrager (ook voor de hond of de kat)
  • De reisbijstandsverzekering: minimaal een BA-verzekering/Europa (medische bijstand, repatriëring, enz…)
  • Overnachten: campings zijn erg populair bij motorrijders maar dan moet u ook veel materiaal meenemen of u kan een bungalow huren op een camping. Of u moet al een vriend hebben die zich opoffert om taxi te spelen voor al uw bagage. Een andere optie is een hotel (er bestaan motorvriendelijke hotels). Of kies voor een vakantiehuisje wanneer u in dezelfde regio wilt blijven. Denk hierbij ook aan goedkopere alternatieven (airbnb, bij vrienden, enz…).
  • De maaltijden: onderweg, op snelwegrestaurants, de prijzen schieten vaak de pan uit. Kies liever een restaurant in een klein dorpje op uw route en eet een lekkere en goedkope dagschotel. Of doe boodschappen in een lokale handel of een supermarkt en geniet van een geïmproviseerde picknick.

En reis natuurlijk buiten het hoogseizoen en naar minder bekende bestemmingen. Ook op die manier kan u uw budget onder controle houden. Of logeer eventueel bij vrienden die een buitenverblijf in de Provence of in Spanje hebben.

Heeft u al een moto maar nog niet genoeg geld om op vakantie te gaan? Overweeg dan de vakantielening. Vanaf 5.000 €. Maak een snelle online simulatie en u weet meteen alles over de maandlast van uw vakantieproject.

Vakantie met de motorfiets, de reis op zich is al een beleving

Motorrijders gaan meestal niet op reis via de autosnelwegen. De bergachtige en kronkelende baantjes zijn veel leuker. Neem nu de route langs de kust in Normandië of in Bretagne of dichter bij huis in de Vallei van de Molignée met een (nuchtere) tussenstop in Orval.

Vooraleer u met de motorfiets op vakantie gaat, raden we u aan om op websites en blogs rond motorrijden te bekijken. U vindt er tips over veiligheid en voorbereiding alsook roadmaps van verschillende landen.

Nu heeft u alles in handen om uw droom waar te maken en uw reis concreet voor te bereiden. Pak alvast de koffers in!

Elantis stelt de motorlening voor als oplossing om de aankoop van uw nieuwe of tweedehands motorfiets te financieren. Op basis van de aankoopprijs van uw voertuig maakt u een online simulatie van uw motorlening. Zo weet u meteen ook hoeveel u uw maandelijkse afbetalingen bedragen voor de gekozen duur.

Voor uw vakantielening heeft Elantis een tool ontwikkeld om een simulatie te maken van uw vakantielening, zodat u een goed overlegd krediet aangaat.

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000