Blog

Huwelijkslening: pistes voor een goed uitgekiend budget

astuces pour financer votre mariage

Voor de meeste mensen is het de mooiste dag van hun leven. Voor iedereen is het een onderwerp van discussie: waar, wanneer, hoe… en vooral hoeveel. Trouwen kost geld. Oplossingen? De huwelijkslening en onze pistes.

Eén van de mooiste herinneringen in je bestaan maar niet voor je portemonnee. Hoewel… met een beetje creativiteit en durf beleven jullie als koppel alsook de genodigden een uitzonderlijk mooie dag.

Een huwelijk, een mooi project en een serieus budget

Heeft u aan alle kostenposten gedacht? Kleding, make-up, zaal, decoratie, muziek, bloemen, fotograaf, traiteur, en… de trouwringen en de huwelijksreis. U komt al snel aan 10.000€ voor 100 personen. Dat is een pak geld!

Weet dat uw gasten daar niet wakker van liggen. Zij willen vooral lekker eten en… een leuke sfeer. Het kan niemand wat schelen hoeveel die jurk u gekost heeft of dat de fotograaf de beste van België is.

Wat er voor u belangrijk zal zijn? De sfeer en… de huwelijksreis. Zorg dus dat die twee kostenposten kwalitatief van een hoog niveau zijn.

Hoe de kosten van uw huwelijk verminderen?

U kunt uw budget maar liefst halveren met een beetje creativiteit en door naar eenvoudige dingen te kijken. Durf ook hulp vragen. Ziehier een paar denkpistes.

Eenvoudig en origineel

  • De maaltijd: bij u thuis of een (kwalitatief hoogstaande) barbecue of een picknick;
  • De gasten: een klein gezelschap in plaats van al uw Facebook “vrienden”;
  • Huwelijksreis: een romantisch weekendje in plaats van 10 dagen Cuba;
  • De decoratie: geen bloemen (denk aan het klimaat).

Huren (of hergebruiken) in plaats van kopen

Tegenwoordig kunt u alles huren, uiteraard met uitzondering van de trouwringen. Huur de kleding en de accessoires, de prieeltjes, de borden, de meubelen, het fototoestel…

Doe het zelf of vraag hulp

U kunt zelf de handen uit de mouwen steken (of hulp vragen) voor de jurk, de maaltijden, de foto’s, de decoratie, de uitnodigingen…

Op het internet vindt u heel wat “Doe het zelf”-websites en -filmpjes. En ook… waarom niet werken met het materiaal dat u al heeft?

Een huwelijkslening

Het doel is niet om grote sommen geld te lenen maar wel om het noodzakelijke budget aan te vullen (naast uw spaargeld of hulp van familie) met een klein krediet.

 

Vanaf een bepaald bedrag en bepaalde looptijden is het trouwens mogelijk om een huwelijkslening te krijgen met een voordelige rentevoet.

 

De huwelijkslening voor de grote dag en de huwelijksreis

Een huwelijkslening is eigenlijk een persoonlijke lening. Het geld wordt in één keer op uw rekening gestort. U kiest vrij waar u het geld aan uitgeeft: de locatie, de traiteur, de huwelijksreis,… De meeste kredietinstellingen vragen geen betaalbewijzen zoals facturen.

Dankzij onze online simulator kunt u zelf uw maandelijkse aflossing berekenen op basis van het bedrag dat u nodig heeft (met een minimum van 5.000€) en op basis van de duur van de lening. Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) wordt berekend in functie van het geleende bedrag en de duur van de terugbetaling.

Wij hebben ook leningen voor wie gaat samenwonen. Maak uw berekening… en geniet samen met uw gezin van het leven!

Elantis biedt een snelle online simulatie aan voor uw huwelijkslening. In 2 klikken ziet u hoeveel u maandelijks moet afbetalen in functie van de duur van de lening. U moet zelf inschatten wat voo

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000