Blog

Waarom uw huis ruilen tijdens de vakantie?

échange-maison

Woningruil is een voordelig en handig alternatief voor een traditionele vakantie dat almaar populairder wordt. Stel: u gaat op reis en verblijft op een comfortabele en bijzondere locatie waarvoor u niet hoeft te betalen. Ontdek alle voordelen van woningruil voor de vakantie!


3 goede redenen om uw huis te ruilen voor de vakantie

Steeds meer mensen ruilen hun woning voor de vakantie. Of ze dat nu doen voor een uitstap naar zee of een avontuur in de bergen, de voordelen zijn talrijk: 

 

1Besparen

Een van de grootste voordelen van woningruil zijn de kosten die u uitspaart op het verblijf. Door uw huis te ruilen, vermijdt u de hoge kosten van een hotel of de huur van een vakantiewoning

Bovendien kunt u uw eigen potje koken, waardoor u ook veel minder uitgeeft aan restaurants. Uw vakantiebudget kunt u zo benutten voor andere activiteiten, zoals uitstapjes of toeristische bezoeken, die uw verblijf nog aangenamer en betaalbaarder maken.

2- Leven zoals de lokale inwoners

Door uw huis te ruilen, krijgt u de unieke kans om te leven zoals een inwoner van de streek. U verblijft in een woonwijk, ver van de toeristische zones die vaak onpersoonlijk zijn. Op die manier raakt u vertrouwd met de plaatselijke gewoonten, kunt u de markten bezoeken en uw buren leren kennen.

3- Comfort en voorzieningen

Wanneer u uw woning ruilt, geniet u het comfort van een echte thuis. In tegenstelling tot een vaak onpersoonlijke en krappe hotelkamer beschikt u over alle voorzieningen van een huis, zoals een ingerichte keuken, een comfortabel salon en soms zelfs een tuin. U kunt er zich ontspannen en u helemaal thuis voelen, en tegelijk profiteren van de troeven van uw vakantiebestemming.

De juiste aanpak

Om van de woningruil een succes te maken, zijn er een aantal zaken waarop u zeker moet letten. Met de volgende tips vergroot u de kans dat u de voordelen ervan maximaal zult benutten.

Kies een betrouwbaar platform

Om uw huis in alle veiligheid te ruilen, is het van cruciaal belang dat u kiest voor een betrouwbaar platform

Zoek een platform dat een goede naam heeft en positieve reviews krijgt van de gebruikers. Zorg dat het aanvullende diensten verleent, zoals verzekeringen, identiteitscontroles en een snel reagerende klantendienst

Betrouwbare platforms voor woningruil zijn onder meer HomeExchange en Switch Home, die bekendstaan om hun ernstige aanpak en hun uitgebreide ledenbestand.

Maak een aantrekkelijk profiel aan

Een knap uitgewerkt profiel is essentieel om interesse te wekken: 

  • Maak lichte en goed gecentreerde foto’s van elk vertrek, en toon gerust ook de buitenruimten als die er zijn. 
  • Beschrijf uw woning nauwkeurig, met vermelding van de oppervlakte, het aantal slaapkamers, de beschikbare voorzieningen en alle andere nuttige informatie. 
  • Benadruk wat uw huis speciaal maakt, zoals een mooi uitzicht, een ideale ligging, een zwembad of een tuin. 
  • Praat ook over de troeven van uw buurt, zoals de nabijheid van winkels, openbaar vervoer en toeristische trekpleisters.

<h3>Maak uw huis klaar</h3>

Om uw gasten zich thuis te laten voelen, is het belangrijk dat u uw woning met zorg klaarmaakt. 

Houd een grote schoonmaak, door ervoor te zorgen dat alle vertrekken proper en netjes opgeruimd zijn. U kunt het voor uw gasten ook extra aantrekkelijk maken met bijvoorbeeld bloemen of lokale producten

Als u een tuin of terras hebt, zorg dan dat die goed onderhouden zijn; misschien is dit wel een gelegenheid om uw buiteninrichting te veranderen, zodat het er aangenaam vertoeven is. 

Het extraatje: maak een gids met uitleg over de werking van de huishoudtoestellen, de veiligheidsvoorschriften en de adressen van onder meer lokale restaurants, supermarkten en toeristische attracties. Zo maakt u het uw gasten tijdens hun verblijf gemakkelijker en kunnen zij ten volle genieten van hun vakantie.

Ruil uw huis in alle veiligheid

Uw woning ruilen kan een boeiend avontuur zijn, maar neem wel de nodige voorzorgen om helemaal gerust te zijn. 

Bewaar uw waardevolle bezittingen op een beveiligde plaats, zoals een kluis of een afgesloten opbergruimte. Kijk ook na of uw verzekeringspolis eventuele schade of diefstal dekt tijdens de woningruil.

Verhoog de veiligheid door een betrouwbare buur op de hoogte te brengen van uw afwezigheid. Hij kan een oogje in het zeil houden en elke verdachte activiteit melden. Maak voor uw gasten ook een lijstje van personen die ze in noodgevallen kunnen contacteren, met belangrijke telefoonnummers zoals die van uw buur, een loodgieter en de lokale hulpdiensten.

Woningruil, een mooi vakantieplan

Zin in een voordelige en originele vakantie? Kies dan voor woningruil! 

Als u dat liever niet doet, overweeg dan de onderverhuur van uw woning om uw reis te bekostigen. Onderverhuur levert u niet alleen een extra inkomen op, maar zorgt er ook voor dat uw onbewoonde huis tijdens uw vakantie maximaal benut wordt.

En voor al uw avonturen, of u nu in eigen land blijft of naar het andere eind van de wereld trekt, kunt u rekenen op onze vakantielening, waarmee u uw reisdromen kunt waarmaken. Maak er meteen gebruik van!

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000