Blog

Wie voor het uitvoeren van uw renovatiewerken ?

des travaux de rénovation en toute tranquilité

  Elk jaar in februari draait Batibouw op volle toeren. Het is de gelegenheid bij uitstek om specialisten in renovatiewerkzaamheden te ontmoeten. Maar aan wie kan u met een gerust gemoed uw binnen- en buitenwerken toevertrouwen? Wij weten raad !

Mond-tot-mondreclame is vaak een efficiënt kanaal om een goede dienstverlener in renovatiewerken te vinden. Maar wat kunnen we doen wanneer we niemand vinden die exact dezelfde werken heeft laten uitvoeren als ons eigen project? Gelukkig bestaat er een platform van betrouwbare aannemers. Elantis ontwart voor u de knoop.

Een betrouwbare ondernemer voor uw renovatiewerken

Niemand heeft zin om teveel geld uit te geven, om een werf te aanschouwen die niet vooruit gaat of om samen te werken met een aannemer die failliet gaat. Wanneer men renoveert, wil men kosten en stress vermijden.

Om te beantwoorden aan de behoefte van eigenaars en huurders die op zoek zijn naar serieuze vaklui, ontstond het platform TrustUp.be. Dit platform reikt u een netwerk van betrouwbare aannemers aan in België in alle domeinen. Gaande van een architect tot een tegelzetter of een keukenspecialist.

Elantis heeft beslist om samen te werken met TrustUp. Waarom? Omdat wij onze kredietaanvragers willen helpen om de aannemer te vinden die hun werken kan uitvoeren. En dit in alle rust. Onze missie bestaat erin om onze cliënten te vrijwaren van onnodige kosten. Dit idee kadert in onze pact verantwoord lenen.

 

Renovatiewerken om energie te besparen 

Op dit platform zal u de beste aannemers voor binnen- of buitenrenovaties vinden. De samenwerkende partners merken op dat veel Belgen renoveren om energie te besparen. Verschillende premies en tegemoetkomingen ondersteunen deze trend nog meer.

Ongetwijfeld speelt het economisch plaatje een belangrijke rol bij lage-energie-renovaties. Maar de ecologie vindt ook stilaan zijn weg binnen dit verhaal: eigenaars, voornamelijk de jonge generaties, hebben namelijk de ambitie om de planeet te redden.

Algemeen gesproken kunnen we voor energiebesparende werken meerdere pistes volgen:

  • het verwarmingssysteem herzien
  • het huis isoleren
  • alternatieve energiebronnen aanspreken
  • zelf energie opwekken, met bijvoorbeeld zonnepanelen

Iedereen dient het rendement van zijn investering te berekenen voor elk afzonderlijk project in functie van zijn huidige energiefactuur.

 

Welke lening voor uw renovatiewerken?

Als uw budget het niet toelaat om alle werken in één jaar uit te voeren, is het aangewezen om bepaalde werkzaamheden uit te stellen of… om te lenen. Als het rendement van uw investering snel verworven en interessant blijkt te zijn, zullen de kosten die verbonden zijn aan een lening vlug gecompenseerd zijn.

Naargelang uw project zijn de lening en het tarief verschillend. In termen van werkzaamheden, is het van belang om onderscheid te maken in 3 scenario’s:

Wanneer u uw woning wil opsmukken, heeft u een interieurlening nodig: een nieuwe inrichting, schilderwerken, aankoop van nieuwe meubels. Het gaat hier om een persoonlijke lening. Om dit type lening te bekomen, hoeft u dus geen  bestelbonnen of facturen in uw bezit te hebben. U zal alleen uw project moeten uitleggen en zorgen dat het ontleend bedrag overeenkomt met uw plannen en vooral uw budget.

Voor een renovatielening moet u wel altijd bestelbonnen voorleggen. Hier onderscheiden we twee verschillende leningen:

  • Het energiekrediet: het tarief en de voorwaarden zijn extreem voordelig. Het geld van de lening wordt rechtsreeks op uw eigen rekening gestort na ontvangst van het volledig kredietdossier, en dus bestelbonnen of facturen.
  • De renovatielening werken: ook aan een heel voordelig tarief, laat u toe om uw renovatiewerken te financieren voor een duurtijd tot en met 10 jaar, in functie van het ontleend bedrag.

Wil u weten welke lening het best bij uw project past? Neem contact op met Elantis !

Batibouw 2020 : een renovatielening aan het beste tarief

Goed nieuws om af te sluiten: in het kader van het Batibouw-salon 2020, bieden wij nog betere voorwaarden aan. Onze tarieven voor een renovatielening werken of een energie renovatielening zijn onklopbaar. U kan trouwens elk jaar gedurende dezelfde periode van dit cadeau genieten. Denk eraan!

 

Op onze website kan u gratis een online simulatie maken van de maandelijkse kost van uw projecten. Wenst u ons te contacteren voor een inlichting of een overeenkomst? Wij zijn online bereikbaar of op het nummer 04 232 45 50 (voor persoonlijke leningen) of op het nummer 04 232 45 45 (voor hypothecaire leningen).

 

 

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000