Blog

Goedkoop verhuizen : enkele pistes

Réduire le budget de son déménagement en 7 astuces

Een verhuizing betekent vaak de start van een nieuw leven, een nieuwe omgeving en nieuwe gewoontes… Verhuizen is echter niet gratis. Ontdek onze 7 pistes om goedkoop te verhuizen.

Verhuizen is geen lachertje: kartonnen dozen vol boeken, kleding, keukengerei… Of u nu in dezelfde stad blijft of naar de andere kant van de wereld verhuist, er lijkt geen einde te komen aan een verhuizing. Wie vaak verhuist, weet dat een verhuizing niet gratis is en dat de kosten zelfs hoog kunnen oplopen. 

Hoe kan u goedkoop verhuizen? Hoe houdt u wat budget over om uw nieuwe leven succesvol in te zetten? Ziehier 7 pistes om goedkoop te verhuizen zonder stress en in alle comfort!

7 pistes om goedkoop te verhuizen

  1. Vergelijk verschillende verhuisfirma’s en vergelijk de offertes. Zorg ervoor dat u steeds dezelfde vergelijkingsbasis gebruikt. De meeste verhuisfirma’s rekenen per kubieke meter. Woont u hoger dan de tweede verdieping, aarzel dan niet om twee offertes te vragen: één voor een verhuislift en één voor een extra werkkracht. U zou wel eens versteld kunnen staan!
  2. Verhuis op een weekdag. Indien u een beroep doet op professionele verhuizers, dan zijn de kosten minder hoog tijdens de week. Vermijd ook de typische verhuisperiodes zoals de zomer of de laatste vijf dagen van de maand. Heel wat verhuisfirma’s hanteren dan hogere tarieven omdat er meer vraag is.
  3. Vraag hulp aan familie en vrienden. Goedkoop verhuizen ? Vraag dan hulp aan familie en vrienden. Weet echter dat er verborgen kosten om de hoek loeren. Denk maar aan de huur van een bestelwagen en een verhuislift. Minder handige vrienden kunnen zich kwetsen en de helpers verwachten ook een hapje en een drankje om het gezellig te houden. Ook dat kost geld!
  4. Anticipeer en sorteer. Een verhuizing bereidt u niet last minute voor. Wij raden u aan om op tijd te starten met de voorbereidingen en minstens een maand op voorhand uw spullen te sorteren. Gooi weg wat u niet meer nodig heeft. Op die manier vermijdt u onnodige verplaatsingen en kunt u goedkoop verhuizen!
  5. Doe een beroep op studenten om u te helpen sorteren, verhuizen of schoonmaken. Plaats een oproep in Facebook groepen zoals Studentjob: Aangeboden & Gezocht of een lokale groep van uw stad of dorp.
  6. Verkoop spullen aan de nieuwe bewoner of koop spullen over van de vorige bewoner. Dat is de moeite waard voor zwaardere voorwerpen (wasmachine, diepvriezer…). Opgelet: om een dergelijk toestel te verkopen of te kopen, moeten de garantie en de gebruiksaanwijzing steeds aanwezig zijn. Wilt u meubelen overkopen, controleer dan grondig de staat. Kijk bijvoorbeeld na of het textiel geen huismijten of luizen bevat.
  7. Koop tweedehands spullen. U zult een aantal zaken moeten aankopen voor uw nieuwe woning. Steeds meer winkels en organisaties bieden tweedehands meubelen en huishoudtoestellen aan. Wie tweedehands koopt, draagt ook bij tot het welzijn van de planeet… en van uw portemonnee! Ook op die manier kan u goedkoop verhuizen.

Verhuis in alle comfort : ons checklist

Heeft u financiële hulp nodig om uw stulpje in te richten?

Elantis helpt u om uw nieuwe stulpje in te richten met een interieurlening.
Interieurlening

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000