Blog

Tweedehands kopen : 10 goede redenen

10 bonnes raisons d'acheter d'occasion

Nog geen fan van tweedehands? Wees mee met uw tijd: tweedehands kopen is trendy. U hoeft bovendien geen schrik te hebben om ouderwetse aankopen in huis te halen.

Wie tweedehands kopen zegt, zegt vooral tweedehands voertuigen. Maar het is meer dan dat: u kan ook andere tweedehands spullen kopen. Eigenlijk is zowat alles verkrijgbaar op de tweedehands markt. Dat is goed nieuws en een aanrader voor wie interessante zaakjes wil doen. Laten we u overtuigen.

10 redenen om tweedehands te kopen

Heeft u ooit al eens een tweedehands voertuig of gebruikte meubelen gekocht? Indien dat het geval is, dan maakt u deel uit van de 35% Belgen die ooit iets kochten op de groeiende tweedehands markt.

Ontdek waarom steeds meer mensen tweedehands kopen.

  1. Besparen: dat is een logische reden. Een tweedehands voorwerp kost minder dan een nieuw voorwerp.
  2. Milieubewuster kopen: gaat u voor tweedehands kopen in plaats van nieuw, dan vermindert u ook uw ecologische voetafdruk. U geeft een gebruikt goed immers een tweede leven.
  3. Meerdere koopkanalen ter beschikking: er bestaan heel wat kanalen om spullen te vinden tegen scherpe prijzen, vooral online. Daarnaast zijn er veilingen, winkels met tweedehands spullen, garageverkopen, beurzen en rommelmarkten.
  4. Garanties krijgen: weinig mensen weten dit maar in sommige tweedehandswinkels of verkooplocaties krijgt u een garantie. En indien u een tweedehands auto koopt in een garage, dan krijgt u ook een garantie.
  5. Een interessantere investering: wanneer u een gebruikt goed opnieuw verkoopt, dan verliest u minder geld ten opzichte van de initiële aankoopprijs dan wanneer u hetzelfde goed nieuw zou kopen en opnieuw verkoopt.
  6. Zich luxe kunnen veroorloven: soms vindt u in het tweedehands circuit nieuwe of bijna nieuwe spullen die perfect zijn als geschenk voor uw naasten. Op die manier betaalt u minder voor luxe die anders vaak onbetaalbaar is. En wees gerust, een tweedehands geschenk geven is echt geen teken van gierigheid.
  7. Schatten vinden: op de tweedehands markt vindt u soms heel wat bijzondere of zeldzame objecten.
  8. Winst boeken: sommige mensen gunnen zichzelf wat extra inkomsten door tweedehands spullen op te kopen en iets duurder door te verkopen. Let wel op met de regels die de belasting oplegt.
  9. Een voorbeeld stellen: wees een bron van inspiratie voor uw familie en vrienden en toon dat er goede zaken te doen zijn op de tweedehands markt.
  10. Financiering krijgen: u kunt een lening aanvragen voor de aankoop van tweedehands spullen die te duur zijn om in één keer te betalen.

Een tweedehands voertuig kopen: een goed idee  

We haalden het reeds aan in onze 10 redenen om tweedehands te kopen: u kunt genieten van een interessante ROI op uw aankoop… wanneer u het voorwerp opnieuw verkoopt. Dat is zeker het geval voor de markt van de tweedehands voertuigen.

Wanneer u een nieuw voertuig koopt, ga er dan vanuit dat het voertuig na 3 jaar ongeveer 1/3 van de waarde is verloren. Wanneer u een tweedehands voertuig koopt, dan kunt u dat voertuig met een beetje meeval zelfs doorverkopen tegen de aankoopprijs. Een tweedehands auto kopen of verkopen is dus een goed idee. 

Uw tweedehands aankopen financieren

U heeft begrepen dat u veel meer dan alleen maar tweedehands voertuigen kunt kopen. De tweedehands markt is een uitgebreid circuit met verschillende kanalen.

U vindt er ongetwijfeld een pareltje, aangepast uw dromen en projecten. En om uw projecten te financieren staan wij voor u klaar!

Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw tweedehands aankopen te financieren: bijvoorbeeld de lening tweedehandswagen of het hypothecair krediet (om een oud huis te kopen). Klaar om interessante zaakjes te doen?

Op onze website vindt u een budgettool om het krediet van uw project te berekenen. Zo helpen we u om duidelijkheid te scheppen over uw nieuwe of tweedehands aankopen.

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000