Blog

Een eigen zwembad: een rendabele investering?

Lijkt een zwembad aanleggen bij u thuis een onbereikbare droom? Absoluut niet. Er bestaan namelijk oplossingen voor elk budget. Het is zelfs een verstandige investering. Wij geven u een woordje uitleg.

Wist u dat u als eigenaar van een huis met een tuin, een meerwaarde kan geven aan uw woning door een zwembad aan te leggen? Wij lichten u graag de kosten en de voordelen toe van een verbouwing die plezier en design combineert.

Hoeveel kost een zwembad ?

Droomt u ervan om een zwembad aan te leggen in uw tuin? Wij lichten u graag het type kosten toe. Een zwembad is namelijk een investering waarbij u de optelsom dient te maken van een basiskost en enkele bijkomende kosten. Hier kan u zich aan verwachten:

  • De directe kost van een zwembad: voor het materiaal, de aanleg van het terras en de zwembadboord kan u rekenen op een startbedrag rond de 20.000 € ;
  • De indirecte kosten: jaarlijks kan de factuur voor het water, een regelmatige onderhoudsbeurt, de toebehoren, reinigingsproducten en een verwarmingssysteem snel oplopen tot minstens 1.000 €.

De kostprijs voor het aanleggen van een zwembad hangt ook grotendeels af van het type zwembad dat u wenst: een bouwkundig, ingegraven bad, een zwembad met een verhoogde zwembadrand, binnen- of buitenbad… Voor alle voorkeuren en budgetten zijn meerdere opties mogelijk.

Goed om weten: voor de financiering van uw zwembad kan u beroep doen op een zwembadfinanciering.

 

Vergeet ook de taksen die geheven worden op zwembaden niet mee te tellen! Sommige gemeentes heffen een gemeentebelasting op privézwembaden. Deze jaarlijkse taks kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Informeer u grondig bij uw gemeentebestuur.

Een zwembad: een lucratieve investering op verschillende vlakken

Een zwembad draagt bij tot uw welzijn, en tilt het esthetische aspect van uw tuin naar een hoger niveau. Een zwembad biedt echter pas een reële meerwaarde als zij volledig geïntegreerd is in uw woning.

Een binnen- of buitenzwembad kan uiteraard enkel een meerwaarde bieden voor uw woning wanneer het zwembad ingegraven en niet verplaatsbaar is.

Wat betreft het rendement van uw investering, kan een zwembad indirect winsten genereren:

  1. u zal minder vaak op vakantie gaan.
  2. u kan geld besparen, vooral dan grote families die een zwemabonnement   hebben bij het gemeentelijk zwembad.
  3. u geniet van een gezellige privéruimte die 24/24u toegankelijk is om vrienden uit te nodigen voor een fijn samenzijn.

Waak over de duurzaamheid en veiligheid van uw zwembad

Opdat de aanleg van uw zwembad een duurzame en lucratieve belegging zou zijn, is het essentieel om beroep te doen op een betrouwbare ondernemer. Hiervoor kan u de site van Jaimy, parnter van onze moedermaatschappij Belfius, te raadplegen

Wist u dat ? Volgens de wet bent u bij de aanleg van een zwembad verzekerd door de wet van de tienjarige aansprakelijkheid. U kan deze garantie van 10 jaar bedingen bij uw aannemer.

In het belang van uw veiligheid en dat van uw naaste omgeving, bevelen wij u tevens de website zorgelooszwemmen.be aan. U zal er de nodige tips terugvinden om gevaarlijke en minder gevaarlijke situaties te vermijden.

Bent u nog op zoek naar een verantwoorde en veilige financiering van uw zwembad? Vraag dan een lening aan bij een betrouwbare kredietverzekeringsmaatschappij.

U kan gratis een online simulatie maken om de maandelijkse kost van een zwembadlening te berekenen.

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000