Blog

Besparen op uw vakantiebudget? Het kan !

hoe goed vakantiebudget voorbereiden

Een evenwichtig vakantiebudget ? Simpel!

U heeft de bestemming gekozen en het voorschot betaald ? U weet precies welk saldo u nog zal moeten betalen maar heeft u ook al de tijd genomen om alle extra kosten van uw vakanties op een rijtje te zetten.

Een klein overzicht:

  • vervoerskosten : verkiest u de auto, het vliegtuig of de bus, er zijn altijd extra kosten gelinkt aan uw verplaatsingen. Indien u met de auto vertrekt, bereken dan de tolheffing die je in vele landen zal moeten betalen. Je kan natuurlijk altijd een andere route uitstippelen en zo andere bezienswaardigheden ontdekken tijdens uw traject zonder peage. Bereid ook zeker een kleine picknick voor zodat u niet moet stoppen in één van de overvolle dure tankstations. Verkiest u het vliegtuig? Boek dan vroeg en vergelijk de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een vertrek vanuit een luchthaven van de buurlanden Nerdeland of Duistland is meestal ook goedkoper!
  • logeren : een 4 sterren luxe-hotel of een toffe camping, in beide gevallen zal u vaak een verblijfstaks per nacht en per persoon moeten betalen. U kan kiezen tussen een all-in formule of een half pensioen maar denk er altijd aan dat de extra kosten voor drankjes en eten in sommige verblijfplaatsen duur kunnen zijn. Indien u de lokale supermarkt of restaurantjes verkiest, vermijd dan de touristische plekjes en verken de rustige buurdorpen.
  • uitstapjes en activiteiten : in grote steden of in de natuur, er zijn altijd wel activiteiten voor groot en klein. Musea, shoppingcenters, pretparken, lokale markten, festivals, enz. Gedurende de zomermaanden zijn er vaak gratis activiteiten voor de kinderen. Indien u bepaalde culturele bezoeken op voorhand voorziet, koop dan ook uw tickets via internet alvorens te vertrekken. Zo verkrijgt u vaak een korting en kan u bepaalde kosten spreiden.

Zijn er andere mogelijkheden?

Last-minutes en andere laattijdige promoties zijn nog steeds een optie alhoewel de trend eerder omgekeerd is. Indien u echt voor iets nieuws wil gaan, lokale bewoners wil ontmoeten en het land wil verkennen, denk dan aan de woningruil of couchsurfing. Op deze manier kan u vaak gratis logeren en de gespecialiseerde websites geven u alle zekerheden omtrent uw gastgezin.

Indien u uw vakantie maandelijks wil afbetalen en zo uw vakantiebudget in evenwicht wil houden, kan u een vakantielening aanvragen. Elantis heeft de oplossing indien u de kosten van uw vakanties over verschillende maanden  willen spreiden. Klik hier en bereken de maandlast van uw vakantielening.

Elantis, de partner van uw verantwoordelijke en betaalbare lening

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000