Blog

Uw huis inrichten om er te werken

De nieuwe trend voor de komende jaren? Telewerk. Ziehier een paar pistes om uw huis in te richten om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden.

Thuiswerken, akkoord, maar waar?

Telewerk of thuiswerken heeft heel wat voordelen. Denk maar aan minder reistijd, meer concentratie… Maar deze manier van werken brengt het werk ook binnen in uw privéleven. Vaak is het moeilijk om een grens te stellen tussen werk en ontspanning. Vooral in een klein appartement of in een studio.

Tijdens het thuiswerken zet u zich het best niet in de woonkamer of in een ruimte met een ander gebruik waar u mogelijks iedere ochtend eerst moet opruimen. Dat is niet alleen oncomfortabel maar maakt de scheiding tussen werk en privé moeilijker.

Het is belangrijk om te kunnen ontspannen na de werkdag. U bepaalt dus het best één ruimte waarin u uw professionele activiteit uitvoert. Zo kan u uw werk loslaten op het einde van de werkdag… tot de volgende ochtend.

Een aparte ruimte in het huis voorzien die uitsluitend om te werken is en waar de concentratie het hoogst is, hoe begint u daarmee?

Thuiswerken, hoe richt u de ruimte in?

Heel wat ruimtes lenen zich tot heringericht kantoor of kunnen een hoekkantoor bevatten. Een leegstaande slaapkamer, een zolderkamer, de veranda, een deel van de gang, een deel van de keuken of in het salon… U moet creatief denken. Mocht u geen volledige ruimte ter beschikking hebben dan kiest u bijvoorbeeld voor een hoekkantoor afgezet met een vouwwand.

Zorg ervoor dat het aangenaam en comfortabel werken is in uw telewerkruimte.

 • houd al het nodige materiaal om te werken bij de hand
 • gebruik aangepaste meubelen zoals een groot bureau waar u twee schermen op kan zetten, een ergonomische stoel, een voetensteun…
 • voorzie geluidsisolatie door middel van een wand, achtergrondmuziek of een koptelefoon
 • zorg voor een aangename temperatuur
 • zet af en toe een venster open
 • besteed bijzonder veel aandacht aan een goede verlichting
 • installeer het bureau zo dat u een mooi uitzicht hebt
 • zorg voor kleur en leuke decoratie

Het doel is om een kantoorgevoel te creëren, maar dan nog beter. Bij u thuis kunt u immers uw ideale persoonlijke kantoor inrichten.

Geen plaats om thuis te werken?

Heeft u geen ruimte beschikbaar om uw kantoor te installeren? Geen paniek, er bestaan oplossingen. De meest eenvoudige? Installeer vouwwanden om een bestaande ruimte op te delen. De meest uitdagende? Breid uw huis uit door een ruimte toe te voegen.

Denk eraan, inrichtingswerken hebben heel wat voordelen:

 • een Btw-tarief van 6%
 • een lening met een interessante rentevoet
 • een meerwaarde voor uw eigendom
 • de aftrekbaarheid van de lening

Is telewerk een nieuwe uitdaging geworden in uw leven? Organiseer uw ruimte dan op een manier dat u aangenaam, gemotiveerd en geïnspireerd kunt werken.

Elantis helpt u om de inrichting van uw woning en uw werkruimte bij u thuis te financieren met de bureaulening of de renovatielening voor grotere werken. Maak in één klik een simulatie van uw maandelijkse terugbetaling in functie van de gewenste duur.

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000