Blog

Hoe een klein appartement of studio inrichten?

hoe appartement inrichten

Wist u dat de interieurlening één van de meest gevraagde persoonlijke leningen is bij Elantis ? U bent zeker niet de enige die een duwtje in de rug nodig heeft tijdens het verhuizen of inrichten van een nieuwe woning ! Nieuwe meubels, gordijnen, schilderwerken, decoratie … de lijst is lang!

Alvorens de eerste inkopen te doen, neem eerst een kijkje naar onze pistes om een kleine ruimte optimaal in te richten :

Lichte kleuren

Gebruik lichte kleuren en sobere tinten op de muren en probeer eenzelfde kleur te gebruiken voor muren van verschillende ruimtes die elkaar opvolgen. Zo lijkt de ruimte automatisch groter. Gebruik dezelfde redenering voor de keuze van de meubels die langs deze muren staan. Door te kiezen voor meubels uit eenzelfde stijl of collectie zal u een harmonieus geheel krijgen en dus ook de indruk krijgen date de ruimte er groter uitziet.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Niets beter dan een spiegel om een extra gevoel van ruimte te geven. Een spiegel of glazen tafel weerkaatst het licht en geeft dus onmiddellijk een vergrootte indruk. Gebruik zeker grote spiegels en plaats ze op verschillende plaatsen, zoals bijvoorbeeld tegenover een raam om het zicht en het licht te weerkaatsen.

Zo veel mogelijk opbergruimte

Vergeet grote kasten en zetels. Ga voor kleine meubels en probeer ook opbergruimte te verkrijgen dankzij een zitbank of  poef waarin u allerlei spullen kan opruimen. Verkies ook altijd lage meubels en plaats de zetel niet systematisch tegen een muur zodat je er ook rondom kan bewegen en dus het gevoel krijgt dat er meer plaats is.

Licht, licht en nog eens licht

Ramen hebben hetzelfde effect als spiegels! Vergeet dus dikke gordijnen en rolluiken en ga voor dunne, lichte gordijnen in witte of lichte tinten. Deze laten het licht doorschijnen en geven echt het gevoel van een grote woonruimte! Aarzel dus ook zeker niet om gordijnen helemaal te verwijderen zodat de verbinding tussen binnen en buiten uw woning nog veel groter doet lijken.

Wenst u nog meer sporen ? Bezoek dan zeker eens een beurs of salon rond het thema interieurinrichting of renovatie !

Elantis, de partner van uw verantwoordelijke en betaalbare lening

 

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000