Hoe word ik een verantwoordelijke ontlener ? | Elantis

Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Onze pact verantwoord lenen
Blog

Hoe word ik een verantwoordelijke ontlener ?

verantwoorde houding tov krediet

Was betekent verantwoord lenen ?

De voorbije jaren is de wetgeving inzake consumenten sterk veranderd met als voornamelijk streefdoel de bescherming van de consument. Als kredietverlener zijn wij genoodzaakt u duidelijk en transparant in te lichten en zorgvuldig te zoeken naar het beste krediet in functie van uw behoeften maar ook uw financiële situatie. wij moeten ervoor zorgen dat uw budget in evenwicht blijft, vandaag maar ook tijdens de volledige looptijd van uw krediet.

Elantis respecteert de principes van verantwoordelijke kredietverlening door een volledig kredietaanbod ter beschikking te stellen zodanig telkens een passende oplossing te bieden voor elke behoefte en gelijktijdig u de kans te geven om via een eenvoudige simulator uw maandlast en de totale kost van uw krediet in alle transparantie te berekenen. Via de online kredietaanvraag verzamelen wij uw gegevens en onderzoeken wij uw financiële situatie en kredietbehoefte. Als vertrouwenspartner verbinden wij ons ertoe om telkens de beste oplossing voor uw budget te vinden.

Wordt een verantwoordelijke ontlener !

Een krediet vragen is geen onbeduidende zaak. De waarschuwingsboodschap “let op, geld lenen kost ook geld” is er om u eraan te herinneren dat een krediet kosten met zich meebrengt en u zich verbindt tot de correcte terugbetaling tijdens de volledige duurtijd van de lening.

5 gouden regels van een verantwoordelijke kredietaanvraag :

  • Kijk altijd eerst na of er geen andere oplossingen zijn (spaargeld, familiehulp, een nieuw inkomen vinden, sommige kosten verminderen) ?
  • Bepaal het bedrag dat je echt nodig hebt. Niet te veel maar ook niet te weinig. Indien twijfel, neem contact op met het Elantis team alvorens uw krediet aan te vragen.
  • Kies een redelijke duurtijd en probeer uw budget op lang termijn te plannen; Denk aan onvoorziene uitgaven die een invloed kunnen hebben op uw inkomsten (ongeluk, jobverlies, enz.)
  • Wees altijd eerlijk wanneer u het aanvraagformulier invult en beantwoordt de vragen van de kredietverlener in alle oprechtheid.
  • Verwaarloos je terugbetalingen niet en neem onmiddellijk contact op met de kredietgever indien je problemen ondervindt.

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 5000 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 50000

Keys

Hypothecaire leningen

Ontdek onze verschillende oplossingen om uw woonproject in hypothecaire leningen te financieren.

Ik bereken mijn lening
Yoga

Opgelet, geld lenen kost ook geld

Elantis neemt uw budget heel serieus. Onze experten staan klaar om u te begeleiden naar de beste keuzen in uw belang.

Onze pact verantwoord lenen
Phone