Een lening? Ja, maar welke? Hoe kies ik mijn krediet? | Elantis

Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Onze pact verantwoord lenen
Blog

Een lening? Ja, maar welke? Hoe kies ik mijn krediet?

type leningen kiezen

Wat zijn de verschillende type leningen?

Er zijn 2 grote soorten leningen, de hypothecaire kredieten en de consumentenkredieten. Het hypothecair krediet dient voor het financieren van de aankoop van een woning of bouwgrond of het financieren van een nieuwbouw of werken. Het consumentenkrediet heeft betrekking op kleinere bedragen die terugbetaald worden op een kortere periode. Hiermee kan u de aankoop van een wagen of meubles financieren maar ook een onverwachte uitgave. Er zijn verschillende consumentenkredieten maar de 2 voornaamste zijn de lening op afbetaling en de geldreserve of kredietopening.

  • Met een lening op afbetaling ontleent u een vast kredietbedrag dat u dan terugbetaalt op een vastgestelde duurtijd met eenzelfde maandelijkse afbetaling. Het meest gekende voorbeeld is de autolening.
  • Met een kredietopening of geldreserve ontvangt u een kredietkaart die wordt bevoorraad met een bepaald bedrag dat u, gedeeltelijk of geheel, kan gebruiken in functie van uw behoeften om ermee aankopen of betalingen te verrichten. Het meest gekende voorbeeld is de Visakaart.

Lening op afbetaling, persoonlijke leningen, autolening, enz.

Hoe moet ik kiezen ?

Kredietverleners gebruiken talrijke commerciële namen zoals privé lening, lening zonder doel, vakantielening maar in feite zijn dit allemaal leningen op afbetaling. En toch zijn de tarieven meestal verschillend.

Waarom ?

Ten eerste verschillen de tarieven in functie van de duurtijd van het gevraagd krediet. De wet stelt echter grenzen aan de verleners en bepaalt maximale duurtijden en tarieven (maximum JKP). Vervolgens bepaalt elke kredietverlener zijn tarief in functie van het type lening en dus van het doel van het gevraagd krediet. Een lening zonder reden of facturen, voor de betaling van een onverwachte uitgave, zal altijd duurder zijn dan een auto- of renonvatielening met een officieel bewijsstuk zoals de bestelbon van een auto of de factuur van uitgevoerde werken. Zoeken naar de beste lening in functie van uw behoeften is dus van fundamenteel belang om het beste tarief te verkrijgen.

Elantis heeft een volledig kredietaanbod aan de beste tarieven ! Bekijk onze leningen.

Elantis, mijn vertrouwenspartner voor mijn online krediet

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 5000 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 50000

Keys

Hypothecaire leningen

Ontdek onze verschillende oplossingen om uw woonproject in hypothecaire leningen te financieren.

Ik bereken mijn lening
Yoga

Opgelet, geld lenen kost ook geld

Elantis neemt uw budget heel serieus. Onze experten staan klaar om u te begeleiden naar de beste keuzen in uw belang.

Onze pact verantwoord lenen
Phone