Blog

Het hele jaar door vakantie in alle vrijheid: leve de mobilhome

Des vacances en toute liberté, toute l'année : vive le mobile home

De meeste eigenaars van mobilhomes gaan in de zomer op vakantie. Maar wist u dat u met een mobilhome het hele jaar door kunt reizen? 

Het principe van een mobilhome is eenvoudig: u reist eigenlijk rond in uw eigen klein huisje. Deze voertuigen zijn uitgerust met alles wat u nodig heeft voor een verblijf met het hele gezin, gedurende enkele dagen… of zelfs langer. Ziehier een paar ideeën om het hele jaar door te kunnen blijven rondreizen met uw mobilhome.

Reizen met de mobilhome in de winter, naar de zon of naar de sneeuw?

Wanneer u in de winter zin heeft om op reis te gaan, gaat u dan liever naar de zon of naar de sneeuw?

Eerder naar de zon? Ga dan naar het zuiden van Europa. Denk maar aan Madeira, Malaga, de Algarve of Malta, bestemmingen waar de zon blijft schijnen, ook in de winter.

Wilt u toch liever naar de sneeuw? Bereid u dan goed voor. In sommige landen en regio’s zijn winterbanden verplicht. Gepakt en gezakt? U vindt de meeste sneeuw in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Noorwegen. Of wilt u de kans vergroten om de kerstman tegen het lijf te lopen? Ga dan naar Finland!

Reizen met de mobilhome in de lente, voel de natuur kriebelen

In sommige landen wordt het vroeger lente dan bij ons. Geniet volop van heerlijke geuren, vers fruit en nieuwe bloesems, onder meer tijdens de volgende gelegenheden:

  • Het Fête du Citron in Menton, in Zuid-Frankrijk, waar het al eind februari lente is!
  • Keukenhoff in Nederland waar u tussen midden maart en midden mei velden vol tulpen kunt bewonderen

De lente is ook de ideale periode om Europese streken te bezoeken waar het in de zomer te warm is. Denk maar aan Sicilië en Toscane in Italië of het zuiden van Spanje.

Wilt u weten waar u kunt overnachten met uw mobilhome op deze vakantieoorden (en elders)? Ontdek het op de website van Caramaps.

De zomer: de mobilhome als metgezel voor uw ontdekkingstochten

Het principe van de mobilhome is reizen… op een mobiele manier. Plan dus een route met iedere dag een andere stopplaats:

En bij ons? Ook in België vindt u fantastisch mooie plekken die u perfect met de mobilhome kunt ontdekken. Denk maar aan camping Malpertuus in Lembeke of Collinede Rabais in Virton, helemaal in het zuiden van ons land.

De herfst: de mobilhome om tussen de vallende bladeren te rijden

Houdt u van het herfstseizoen? Ruil het grijze asfalt in voor prachtige bossen met kleuren die voor uw ogen veranderen:

  • Onze eigen Belgische Ardennen
  • Het bos van “Brocéliande” in Paimpont (Bretagne)
  • Het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland

Ons continent telt minstens 10 bossen die prachtig zijn in de herfst.

Is het mogelijk om een heel jaar lang in een mobilhome te wonen?

Wie met een mobilhome reist, beleeft veel plezier. U kunt zelfs zin krijgen om er het hele jaar in door te brengen. Tegenwoordig draait alles rond minimalisme en eenvoud, ook voor het wonen: tiny houses, yurts en andere nomade of tijdelijke woningen. U vindt heel eenvoudig glamping locaties met yurts in heel Europa.

Maar kunt u ook wonen in een mobilhome? Ja. Sommige mensen hebben besloten om, zelfs in de winter, in hun mobilhome te wonen. Het is niet eenvoudig maar ook niet onmogelijk.

En is het toegelaten? Ja en neen. In werkelijkheid hangt dat af van de deelstaten en zelfs van de gemeente.

Hoe dan ook is het toegelaten om te reizen met een mobilhome… uiteraard mits het juiste rijbewijs en een voorzichtig rijgedrag.

Zin om dit of het volgende seizoen met een mobilhome rond te reizen? Investeer in uw toekomstig mobiele huis en krijg een duwtje in de rug. Wilt u weten wat een krediet kost? Maak online een gratis simulatie met onze tool.

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000