Blog

Een auto aan uw kind geven, een goed idee?

Een duwtje in de rug voor de aankoop van een auto, dat weigert niemand. Overweeg ook een tweedehandsauto, degelijkheid voor weinig geld.

De tweedehandsauto: uitstekend om mee te starten

Aan het stuur zitten van uw eerste auto, dat is een belangrijk moment. Dat gevoel van vrijheid is met niets te vergelijken, een verantwoordelijkheid die evenwel stress met zich mee kan brengen. Een auto kost immers geld en een kras of een bluts is helaas sneller gemaakt dan u denkt. Vermijd die stress tijdens het rijden, beleef zo meer plezier aan uw auto en denk eraan om te starten met een tweedhandsauto in plaats van een fonkelend nieuw voertuig.

Onder meer door het stijgende fenomeen van thuiswerk en de verstedelijking, worden er steeds meer kleine trajecten afgelegd met de auto. Een tweedehandsauto is dan meer dan voldoende.

Voor wie sowieso van tweedehandsspullen houdt en graag aan recuperatie doet, is de aankoop van een reeds gebruikt voertuig een logische stap. U vermijdt immers de productie van een nieuw voertuig. Vermijd wel oude dieselvoertuigen van vóór 1997, daarmee kom je de stad tegenwoordig immers niet meer binnen. De voordelen van een tweedehandsauto maken van deze markt een bloeiende handel met degelijke voertuigen tegen scherpe prijzen. Ziehier een paar pistes om een goede zaak te doen.

De aankoop van een tweedehands voertuig, of het nu een auto, een bestelwagen of een motorfiets is, kan gefinancierd worden door een krediet met interessante rentevoeten. Maak zeker een vergelijking om de beste voorwaarden te vinden voor uw tweedehands auto.

Lenen om te schenken? Zorg ervoor dat de auto van u blijft.

Misschien hebt u er ooit al aan gedacht om een auto te schenken aan een naaste of een kind, om een unieke gebeurtenis te vieren. Weet dat u het voertuig niet noodzakelijk in één keer met eigen middelen moet betalen. U kunt perfect een autolening aangaan voor een voertuig dat u schenkt en dus zelf niet gebruikt. Lenen om te schenken is dus een goede oplossing om iemand een plezier te doen in functie van uw financiële mogelijkheden. U krijgt er alleszins de eeuwige dankbaarheid van de gelukkige voor in de plaats!

Indien u een autolening aangaat om een voertuig te schenken, zorg er dan zeker voor dat het voertuig uw eigendom is, wat er ook gebeurt. De factuur staat op uw naam, u bent verantwoordelijk voor de lening en u loopt dus geen risico’s, ook niet wanneer er een haar in de boter zou zitten in de familie.

Wilt u een duwtje in de rug geven?

Heeft uw kind een voertuig nodig maar kan die dat niet alleen kopen? U kunt uw kind helpen door hem of haar te laten deelnemen in de kosten en zo mee verantwoordelijkheid te geven.

Starters beginnen vaak aan een laag salaris, met een interim contract of een contract van bepaalde duur. Dat zijn niet meteen omstandigheden die optimaal zijn om een krediet te krijgen. Er bestaat dus de mogelijkheid voor ouders en kinderen om medeontlener te zijn. De lening en de factuur staan op verschillende namen, de verantwoordelijkheid en de plichten worden zo verdeeld. Het beste is dat de partijen vooraf onderling akkoord gaan over de lening en hierbij op een objectieve manier de terugbetaalcapaciteit van iedere ontlener analyseren. Dit soort autolening, bij Elantis uitsluitend mogelijk vanaf 21 jaar , kan een erg handige manier zijn voor jonge starters om steun van de ouders te combineren met eigen verantwoordelijkheid.

Of het nu voor een eerste auto is of niet, voor uzelf of voor een naaste, een tweedehands auto biedt heel wat voordelen. Er bestaan bovendien verschillende interessante manieren van financiering.

Geniet van de beste voorwaarden in België voor de financiering van uw tweedehands voertuig.

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000