Blog

Wie kiezen om de renovatiewerken in mijn woning uit te voeren?

comment trouver entrepreneur pour travaux renovation

Elantis beschikt over meerdere oplossingen voor uw renovatiewerken, uw energiebesparingen en uw interieurinrichting. Maar alvorens het budget te bepalen moet u eerst beslissen wie de renovatie van uw woning zal uitvoeren. Bedriegers vermijden en de juist ondernemer vinden kan simpel zijn. Gebruik onze 5 gouden tracks om de juiste keuze te maken:

Kijk na of de ondernemer geregistreerd is bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Hier vindt u alle officiële gegevens van ondernemingen. Gebruik deze om de grootte en de betrouwbaarheid van de ondernemer te controleren!  Servez-vous de ces données pour vérifier la taille et le sérieux de l’entrepreneur ! Beschikt hij over een vaste lijn of enkel een gsm-nummer? Heeft hij een moderne en functionele website ? Beschikt hij over een atelier of eigen werkplaats voor zijn bedrijf ?

Verkies een ondernemer met een website of Facebookpagina

Kijk ook na of de ondernemer vermeld staat op andere sites (telefoongid, site van de gemeente, enz.). Bekijk de website en zoek concrete voorbeelden van reeds gerealiseerde renovaties. Indien u er geen kan vinden, vraag dan rechtstreeks aan de ondernemer of hij beschikt over foto’s of andere voorbeelden van reeds uitgevoerde werken.

Neem contact op met een architect

Hij zal u begeleiden tijdens het project en contacten leggen met ondernemingen met wie hij regelmatig samenwerkt. Hierdoor wint u tijd en energie voor het opvolgen van de werf. Uw architect zal de nodige vakmannen raadplegen en zorgen dat alle renovatiewerken tijdig worden uitgevoerd.

Vraag een duidelijke offerte

Weiger mondelinge afspraken! Een eerlijke ondernemer zal u altijd een schriftelijke offerte bezorgen. Zorg er zelf ook voor om alle afspraken per mail te bevestigen. Bepaal wanneer de ondermener moet starten met de werken en binnen welk termijn ze zullen worden uitgevoerd. Denk er ook aan om duidelijke afspraken te maken over de voorbereidingen (ruimte leegmaken) en de ontruiming (resterend afval).

Betaal uw werken in schijven

Weiger steeds de betaling van een te groot voorschot en betaal de volledige factuur nooit alvorens het einde van de werken. Een professionele ondernemer bezorgt u altijd gratis een bestek. Vervolgens betaalt u bij de aanvang van de werken een eerste voorschot van maximum 20% tot 30%, rond de helft van de werf een tweede schijf van 30% en tenslotte het resterend saldo op het einde van de renovatie.

Een laatste gouden tip om de ideale onderming te vinden? Raadleeg de site Jaimy ! Plaats gratis je opdracht en ontvang offertes op maat van betrouwbare vakmannen.

Elantis, de partner van uw verantwoordelijke en betaalbare lening.

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000