Blog

Babybudget: 9 tips om minder geld uit te geven

De komst van een baby brengt heel wat vreugde maar ook kosten met zich mee. Desondanks verliezen we onszelf soms in allerhande aankopen en buitenkansjes. Hoe kunnen we ertoe komen om minder geld uit te geven en te weerstaan aan al die verleidelijke koopjes en must have artikels?

We gaan er niet omheen draaien, een baby kost veel geld. Zodra hij geboren is en terwijl hij opgroeit, weegt een baby zwaar door in het familiebudget. Er bestaat echter een manier om minder geld uit te geven. Laat ons beginnen met de valkuilen te omzeilen en eraan te weerstaan. Maar ook door enkele knopen te ontwarren.

9 tips om het babybudget beter te beheren

Behalve wanneer uw babybudget ongelimiteerd is, zullen onze suggesties het gewicht van het babybudget minder doen doorwegen:

  1. Tweedehands kopen: koop of lanceer een oproep bij vrienden of op sociale media. Ga langs bij tweedehandswinkels of -websites. Schuim ook eens de tweedehandsmarkten af of neem een kijkje op beurzen voor tweedehandskleding, -speelgoed of ander materiaal.
  2. Kijk uit naar gelegenheden waar zaken gratis worden weggegeven. Onderzoek of er ergens goederen worden weggegeven of leen kosteloos materiaal in uw directe omgeving.
  3. Geniet van kortingsacties. Kijk goed uit naar voordeelacties, zoals 2+1 gratis, of kortingsbonnen. Meestal kan men ook goede zaken doen bij exposanten van babybeurzen.
  4. In grote hoeveelheden kopen. Als u producten in een grote hoeveelheid kan kopen (verzorgingsproducten, luiers…), aarzel dan niet. Bedenk wel of u voldoende ruimte heeft om alles te stockeren.
  5. Lang borstvoeding geven. Borstvoeding blijft een eenvoudige en natuurlijke manier om geld te besparen op melkpoeder gedurende meerdere weken of maanden. De papa blijft uiteraard ook betrokken aangezien hij de fles kan geven tussen twee lactaties in of kan gaan wandelen met de baby.
  6. Zelf aan de slag gaan. U kan ook creatief zijn en zelf spullen of meubeltjes maken of deze een nieuw leven geven; het is bovendien leuk en goedkoop. Zelf maaltijden bereiden scheelt ook enorm in het budget.
  7. Koop geen goederen van weinig nut. Denk steeds goed na over uw impulsaankopen. Een meegroeibed bijvoorbeeld is interessanter dan verschillende bedden op maat aan te schaffen. De bovenkant van een kastje kan perfect dienst doen als luiertafel…
  8. Reken op solidariteit. Vrienden, familie of buren zijn vaak bereid om in te springen om te babysitten of rond te rijden…volledig gratis.
  9. Zich niet laten verleiden. Dit is ongetwijfeld HET basisprincipe om niet meer geld dan voorzien uit te geven.

 

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor financiële hulp voor ouders.

 

De persoonlijke lening is de meest gevraagd lening bij een gezinsuitbreiding. Onze tarieven zijn uitzonderlijk interessant.

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000