Blog

Alles achterlaten en met uw familie rondreizen: wie durft?

Tout quitter pour voyager en famille : on ose ?

Sommige mensen dromen ervan om alles achter te laten en met familie rond te reizen. Het avontuur opzoeken, waar komt dat idee vandaan? En hoe begint u daaraan?

Alleen op reis vertrekken is relatief eenvoudig. Maar wilt u alles achterlaten en met familie rondreizen? Dan kunt u het best verschillende zaken goed voorbereiden. Laten we een retroplanning opmaken.

Met familie rondreizen: 7 redenen om alles achter te laten

De belangrijkste redenen waarom (toekomstige) avonturiers de stap zetten, zijn:

 1. de wens om de kinderen een verrijkende ervaring mee te geven, hen de rijkdom van de wereld te tonen, hen te leren hoe ze hun plan moeten trekken en onvergetelijke momenten als gezin te ervaren.
 2. de zin om te veranderen wanneer de dagelijkse sleur te zwaar wordt. Met het gezin vertrekken en als familie rondreizen is een manier om verandering te brengen in uw leven.
 3. de nood om als gezin samen te zijn, vooral de beide ouders die vaak een drukke job hebben. Als familie rondreizen in de hele wereld kan ervoor zorgen dat de onderlinge gezinsleden een nog hechtere band krijgen.
 4. een levensdroom, een droom die al van jongs af aan bestaat maar die nog nooit concreet werd gemaakt. Waarom nog wachten?
 5. het voorbeeld van anderen werkt inspirerend. Het kan gebeuren dat een naaste de stap heeft gezet en u aanmoedigt om hetzelfde te doen: met de familie rondreizen gedurende vele maanden.
 6. de drang om uzelf iets te bewijzen. Reizen, en vooral reizen met het gezin, houdt ook in dat u uw gewoonten achterwege laat en uw angsten overwint. U wilt misschien aan uzelf bewijzen dat u uit uw comfortzone kunt stappen en u aan een avontuur durft wagen.
 7. een vlucht naar een gelukkiger leven wanneer u de indruk heeft dat u ter plaatse blijft trappelen en het elders beter leven is.

Lang als familie rondreizen, hoe bereidt u dat voor?

Vooraleer u zomaar alles achterlaat, denkt u uiteraard eerst aan uw financiële situatie. Maar er zijn nog zaken te organiseren:

 • de school: hoe schrijft u uw kinderen uit van school?
 • de zorg- en ziektekosten: mutualiteit en/of verzekering/bijstand?
 • de huidige woning: verhuren of verkopen? En wat met de post? Met ons huisdier?
 • de nodige documenten: paspoort? Visum? Internationaal rijbewijs?
 • de vaccins: welke vaccins zijn aanbevolen en welke verplicht? Sommige vaccins moet u al maanden op voorhand laten zetten.
 • het werk: wat gebeurt er met ons arbeidscontract? Vragen we een sabbatjaar aan of verbreken we het contract?
 • het transportmiddel: het vliegtuig of de weg (auto of motorhome)?
 • bepaalde instanties op de hoogte brengen: de belastingen, het gemeentehuis, de verzekeringen.
 • het verblijf ter plaatse: op voorhand te reserveren, al is het al voor de eerste tochten.
 • de betaalmethodes: welke munteenheden en welke betaalkaarten? Wat met de geldigheidsduur van de kaarten?
 • de route: hoe mijdt u het best bepaalde conflictgebieden?

Als familie rondreizen, dat moet u goed voorbereiden: win zoveel mogelijk informatie in en lees tips van andere gezinnen die ook op avontuur vertrokken. Bereid ook een gedetailleerde retroplanning voor.

Van droom tot werkelijkheid: de gezinsreis financieren

Geld is de zenuw van de oorlog! Wilt u gedurende lange tijd met uw familie rondreizen? Dan zijn er verschillende mogelijke bronnen van financiering. Maar eerst bereidt u uw budget voor!

Enkele voorbeelden om uw gezinsreis te financieren:

Soms vindt u het geluk en blijft u voor altijd weg. Soms moet u al na een paar dagen rechtsomkeer maken. Maar wees trots op het lef dat u getoond hebt! Vergeet volgende levenswijsheid niet: “Liever spijt van iets wat ik wel deed dan van iets wat ik niet deed.”

Is het uw droom om met uw familie rond te reizen? Maar heeft u niet voldoende budget? Maak een simulatie van uw vakantielening en bereken of uw droom werkelijkheid kan worden, gedurende enkele maanden of langer!

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000