Blog

Dressing inrichten: van essentieel stuk tot accessoire

Aménager son dressing : de l'essentiel à l'accessoire

Een goed ingerichte dressing zorgt voor meer sereniteit in uw interieur en… tijdens drukke ochtenden. Dressing inrichten? Volg onze tips en beleef meer plezier en tijdswinst!

De bedoeling van een dressing? Netjes opgeruimde en duidelijke zichtbare kleding die u snel terugvindt. Voor velen is dat een droom. Ook voor u?

Een dressing inrichten: waaraan moet u denken?

Gaat u een dressing inrichten? Dat is een meerwaarde voor uw woning . Vooraleer u van start gaat, denkt u het best wel na over:

  • De locatie. De meest strategische locatie? Dichtbij de badkamer.
  • De verlichting. Verlichting die zo dicht mogelijk aanleunt bij het daglicht doet kleuren het best tot hun recht komen. Dat kan handig zijn wanneer u kledingstukken moet combineren.
  • De verluchting. Houdt u van kledingstukken die goed ruiken? Of alleszins niet muf ruiken? Zorg voor voldoende verluchting en plaats natuurlijke geuren in de kledingkast.
  • De temperatuur. Niemand heeft het graag koud of zweet graag bij het aankleden. Installeer verwarming of airconditioning.
  • De toegang. Heeft u kinderen of huisdieren? Die zouden uw opruimwerk wel eens in de war kunnen brengen. Zorg voor sloten!
  • De opbergruimtes. Zichtbare kleding of niet? Of een combinatie van beide? Speel met doorzichtige of volle deuren en met open of gesloten ruimtes.
  • De functies en accessoires. Die maken het leven eenvoudiger. Analyseer wat u al dan niet nodig heeft: geen stropdashouder wanneer u alleen maar strikken draagt.
  • De esthetische kant. Zorg ervoor dat het design van de dressing past bij de inrichting van de kamer.

Ontwerp eenvoudig uw toekomstige dressing

Een dressing inrichten is een werk van reflectie en ontwerpen, iets dat u zelf kan doen dankzij handige online tools of dat u kan overlaten aan een professional .

Voor de bouwwerken kan u beslissen om zelf aan de slag te gaan of u kan een specialist vragen om deze ruimte voor u te bouwen.

Gaat u uw dressing inrichten? Bekijk dan zeker onze video met goede tips. Plezier gegarandeerd!


Droomt u van een perfect ingerichte dressing? Bereken uw budget en maak een simulatie van een interieurlening .

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000