Blog

De buitenkant van uw huis verfraaien, welke financiering ?

Een nieuwe tuin aanleggen aan de beste prijs

Nu de zomer in het land is heeft u plots zin om in uw tuin te werken of om een terras of zwembad aan te leggen of te renoveren. Voor dit soort werken geeft de renovatielening werken u een duwtje in de rug.

U zit boordevol ideeën wanneer u aan uw woning denkt: renovatie, verfraaiing, … Maar ook de kosten mogen er zijn, vooral wanneer u niet alles zelf kunt doen. Voor uw grotere projecten kunt u beroep doen op een renovatielening werken. Een analyse.

Kleine of grote buitenwerken, zelf doen?

Uw volledige buitenkant veranderen is een ambitieus project. En wat doet u wanneer u een beperkt budget heeft?

Voor de kleine werken kan u zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken. Op het internet vindt u installatiefilmpjes die u tonen hoe u zelf aan de slag kunt gaan.

Ook verfraaiing met een beperkt budget is mogelijk. Wees zo creatief mogelijk. Op sociale mediaplatformen zoals Pinterest krioelt het van decoratie-ideeën met een klein budget voor buiten.

Heeft u echter een groter project zoals een nieuw zwembad of terras op het oog, dan doet u best beroep op een expert. En op financiering…

4 mogelijkheden om uw renovaties te financieren, 

Om uw buitenwerken te financieren kunt u:

  1. sparen totdat u voldoende geld heeft voor grotere werken
  1. de werken stap voor stap uitvoeren in functie van het beschikbare budget
  1. een renovatiepremie aanvragen
  1. een renovatielening werken aanvragen

De renovatielening werken is een goede oplossing om uw renovatiebudget aan te vullen en om uw betalingen te organiseren zoals u wilt. De kredietinstelling stort het geld meteen en in één keer op uw rekening. Zo beschikt u over het nodige geld om de voorschotfacturen en tussentijdse afrekeningen tijdig te betalen.

Een tip: betaal nooit de volledige werken wanneer die nog niet zijn afgerond. Er zijn immers aannemers die de beloofde werken niet afwerken terwijl ze wel hun eindfactuur betaald hebben gekregen.

Maakt u als bewoner deel uit van een mede-eigendom, dan heeft u geen keuze. U moet meebetalen voor de renovatiewerken waarover de raad van mede-eigendom heeft beslist. Hoe komt u aan het nodige geld? Gelukkig bestaat er zoiets als een mede-eigendom krediet.

Verschil tussen een lening voor renovatie, energie en interieur

Elantis stelt 3 formules voor naargelang uw verschillende behoeften:

  • De renovatielening werken: het bedrag voor uw werken wordt op uw rekening gestort bij ontvangst van de bestelbonnen of facturen. U moet dus bewijstukken voorleggen maar geniet van een uitstekend tarief ! Deze lening bestaat ok onder de vorm van een tuinlening of terraslening of zwembadfinanciering.
  • De energie renovatielening: het gaat hier om een “groene lening”. Voor werken die uw energieverbruik doen dalen geniet u van een voordeliger tarief. Bewijsstukken worden hier ook gevraagd, bestelbonnen of facturen dus.
  • De interieurlening: met deze lening financiert u meubelen, decoratie, een verhuis… zonder facturen te moeten voorleggen, het is eigenlijk een persoonlijke lening. Deze lening bestaat ook onder de vorm van een bureaulening voor wie iets meer comfort wenst in deze tijden van homeworking.

Onze online kredietsimulator berekent uw maandelijkse afbetalingen in functie van de duur van de lening. Kunt u het voorgestelde maandbedrag financieel aan? Doe dan een aanvraag en wij beslissen binnen de werkdag over de toekenning.

Nu hoeft u alleen nog maar het zwembad van uw dromen te kiezen of die felbegeerde tegel voor uw terras of de nieuwe meubels van uw werkplaats.

Gebruik onze online kredietsimulator voor een lening voor renovatiewerken, voor energie of voor inrichting. In een paar seconden ontdekt u hoeveel u maandelijks moet afbetalen in functie van de gewenste duur van de lening. En onze Batibouw voorwaarden worden verlengd.

 

 

Een kredietsimulatie berekenen

Vul een waarde in tussen 5000 - 20000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 5000 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 3701 - 30000Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 7501 - 50000

Vul een waarde in tussen 25000 - 750000

Vul een waarde in tussen 10000 - 75000